Jubileumconcert Voorschotens Kamerkoor 50 jaar

Op zaterdag 1 juni bestaat ons koor 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren wij een jubileumconcert met een première van De Vliegende Hollander van onze dirigent Nico Hovius.

De Vliegende Hollander vertelt het verhaal van kapitein Barend Fokke die op aandringen van de Heeren XVII (VOC) belooft in een paar maanden op en neer te varen naar Nederlands Indie. Hij gaat een pact aan met de duivel Luci Fer, die voor gunstige winden zal zorgen, maar die hem ook verleidt om op Eerste Paasdag te vertrekken. Dit is het noodlot verzoeken is en zal inderdaad ook het nodige onheil afroepen over de schipper en zijn schip....

Medewerkers:

Bas-- Yonathan van den Brink (Barend Fokke)
Alt-- Emma Brown (Luci Fer)
Piano-- Rob Nederlof
Strijkwintet-- Ventus Filum
.
Tekst-- Gert Jan Slump

Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten.

Toegang: €25,00 aan de deur;
in de online voorverkoop €22,50 en €12,50 voor jongeren tot en met 16 jaar.

Bestel hier uw kaart(en)!

De Vliegende Hollander

Emma Brown

Emma haalde haar Master of Arts in Music (musicologie) aan de Universiteit van Cambridge. Zij verhuisde naar Nederland om zang en compositie te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze heeft gezongen met De Nationale Opera, Yo! Opera en Present Opera. Ook publiceerde ze twee albums, haar eigen Echoes of War enFantasia van Simple Harmonic Motion met Floating World Records. Haar repertoire is zeer breed en loopt van Gregoriaans gezang tot hedendaagse componisten.

Yonathan van den Brink

De Nederlandse bas-bariton Yonathan van den Brink (1988) kreeg zijn eerste zanglessen van wijlen Marjanne Kweksilber. Hij behaalde zijn Bachelor en Master graden cum laude in Economie en Sociologie aan de universiteiten van York en UCL (London) in Engeland, waar hij ook actief was als altviolist.
In 2011 begon hij aan de opleiding zang aan het Koninklijk Conservatorium waar hij in 2017 afstudeerde bij Sasja Hunnego. Ook volgde hij lessen en masterclassen bij Margreet Honig, Peter Kooij en Michael Chance. Op dit moment heeft hij les bij Maurits Draijer. Behalve opera zingt Yonathan ook graag cantates, oratorium en zelfs af en toe wat musical.